Otroci in Forma viva = živa oblika

(0 komentarjev)

Petek, 9. junij 2017, ob 08:30 Stanovanjsko naselje Javornik, ploščad pred skulpturo Tobiasa Putriha, Ravne na Koroškem

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne, vas vabi v sodelovanju z Osnovno šolo Koroški jeklarji, Vrtcem Ajda in Koroško galerijo likovnih umetnosti na izvedbo projekta Otroci in Forma viva = živa oblika.

V petek, 9. 6. 2017, od 8.30 ure dalje v stanovanjsko naselje Javornik, ploščad pred skulpturo Tobiasa Putriha, Ravne na Koroškem.

Skulpturo Stanovanjski modul / R, priznanega sodobnega slovenskega umetnika Tobiasa Putriha (1972), smo v zbirko jeklenih skulptur na prostem pridobili na zadnjem kiparskem simpoziju Forme vive na Ravnah na Koroškem (2014). Umeščena na zelenico med vrtcem, šolo in stanovanjskimi bloki se, z 220 kosi perforiranih jeklenih pločevin 12 različnih dimenzij, razteza po površini 400 m2 in sega tudi do šest metrov visoko. Njen avtor, ki v svojem delu sooča odnos med umetnostjo in arhitekturo, je bil tudi pobudnik za sodelovanje z bližnjo šolo in vrtcem. Nastal je dolgoročno zastavljen projekt poslikave posameznih jeklenih plošč v sodelovanju z učenci zadnje triade OŠ Koroški jeklarji (mentorici: Irena Černovšek in Katja Krejan), ki bodo predloge črtnih risb otrok vrtca Ajda prenesli na določene monumentalne kose pločevine in dokazali, da je Forma viva na Ravnah res živa oblika vseh generacij.

V primeru slabega vremena bo izvedba preložena.

Nazaj

Dodaj komentar

Z obiskom in uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo tehnologije piškotkov (cookies). VEČ