Vabljeni na razstavo "S culo po Formi vivi!"

(0 komentarjev)

Študentje Naravoslovnotehniške fakulteteOddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje KOTO so v okviru predmeta Trajnostno oblikovanje 2 sodelovali pri projektu oblikovanja izvirnega turističnega produkta “CULE”. Oblikovali so produkt, kateri je namenjen turistom in obiskovalcem ob izletu po poti Forme vive Ravne in uporabniku ponudil dodano vrednost samega doživetja. Cula omogoča piknik z lokalnimi dobrotami, podprt z oblikovalsko in vsebinsko izkušnjo z dodano vrednostjo. Študentje so pri oblikovanju upoštevali načela trajnostnega razmišljanja, pri estetiki in vsebini pa so se inspirirali z Ravnami, samim izletom po Forma vivi in lokalnimi posebnostmi in zanimivostmi.

Nastale so simpatične “Cule”, ki bodo do konca poletja razstavljene v muzejskem razstavišču Koroškega pokrajinskega muzeja Na gradu 2 na Ravnah na Koroškem..

Ob 50-letnici Forme vive (FV) na Ravnah na Koroškem (1964–2014) je bila v okviru projekta Ravne, mesto Forme vive zasnovana tudi dolgoročna promocijska strategija te kulturne manifestacije nacionalnega pomena. Forma viva pomeni velik potencial za razvoj kulturnega turizma, pri tem pa je ključnega pomena njena aktivna promocija s konkretnimi produkti. Eden takšnih je Cula FVR, ki je nastala v sodelovanju s študenti Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izr. prof. Nataše Peršuh. Ker so skulpture ravenske FV razpršene po mestu, bo ogled le-teh s culo v roki in prigrizkom v njej gotovo prava popotniška avantura. 

Nazaj

Dodaj komentar

Z obiskom in uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo tehnologije piškotkov (cookies). VEČ