VIVA JAZZ FORMA: Glasba iz kipov Forme vive Ravne

(0 komentarjev)

Umetniki Vid Jamnik, Tomaž Apohal, Domen Hudrap in Miha Kolar so ustvarili edinstven glasbeno-multimedijski projekt s prvo glasbeno kompozicijo iz jeklenih skulptur na svetu.

Skupina glasbenikov in multimedijskih umetnikov je v jeklenih skulpturah našla svoj navdih in ustvarila prvo glasbo na svetu ustvarjeno izključno iz zvokov jeklenih skulptur. Avtor ideje in kreativni vodja projekta je glasbenik Tomaž Apohal, ki je testiral zvočne potenciale skulptur z igranjem s prsti in dlanmi. Pri tem je ugotovil, da različne debeline, varjenja in materiali omogočajo ne le igranje ritmov, ampak tudi igranje naključnih melodičnih tonov. K projektu je zato povabil vibrafonista Vida Jamnika, tonskega mojstra Domna Hudrapa in direktorja fotografije Miho Kolarja, ki so v dveh delovnih dneh posneli avtentične zvoke na 11 skulpturah razstave ter z njimi v glasbenem studiu ustvarili prvo glasbeno kompozicijo iz jeklenih skulptur na svetu.

Vabljeni k poslušanju.

GLASBA V VIDEU JE USTVARJENA IZKLJUČNO IZ AVTENTIČNIH AKUSTIČNIH ZVOKOV 11 SKULPTUR IN JEKLA IN ŽELEZA, KI SO DEL URBANE RAZSTAVE FORMA VIVA RAVNE.

OPOMBA: Avtorji tega umetniškega projekta obiskovalce vljudno prosijo, da s skulpturami Forme vive Ravne ravnajo skrbno in spoštljivo.

Nazaj

Dodaj komentar

Z obiskom in uporabo našega spletnega mesta soglašate z uporabo tehnologije piškotkov (cookies). VEČ